24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

"Υπάρχουν τεράστιες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ"...


 Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έλλειψη ενέργειας, υπάρχουν όμως τεράστιες βλάβες ...
στο δίκτυο...


 σε όλη την επικράτεια.... είπε ο πρόεδρος της  ΔΕΗ  Γιώργος Αδαμίδης...

Όπως ανέφερε..μιλώντας στο «Πρακτορείο FM»,η ζήτηση έχει φτάσει σε
επίπεδα πολύ υψηλά, σε επίπεδα πριν από την κρίση, διευκρινίζοντας ότι πριν από την κακοκαιρία υπήρχε ζήτηση της τάξης κάτω από 6.000 Μεγαβάτ και σήμερα αγγίξαμε τα 10.000 Μεγαβάτ.

Ο κ. Αδαμίδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες, προσθέτοντας πως ο ΑΔΜΗΕ είναι υποχρεωμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη λείψει η ηλεκτροδότηση από τα νοικοκυριά αν έχουμε μεγαλύτερη αύξηση.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν προβλήματα, ελπίζουμε σε μια ύφεση της κακοκαιρίας για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτηθούν και όσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά ας σκεφτούμε ότι υπάρχουν και κάποιοι σε κάποιες περιοχές, όπως η Κύμη, που εδώ και πέντε μέρες δεν έχουν ρεύμα, γιατί δεν μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία εκεί» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, συνέστησε υπομονή στους καταναλωτές, τόνισε ότι τα συνεργεία κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα.

Για τις εξαγωγές ρεύματος είπε ότι προβλέπονται από τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ και συνεχίζονται στο μικρότερο δυνατό σημείο στην Ελλάδα, ενώ για τις συντηρήσεις του δικτύου επισήμανε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με όσους έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Ωστόσο, άφησε αιχμές εναντίον ορισμένων «καιροσκόπων οικολογιζόντων» που, όπως είπε, όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για τον βρώμικο λιγνίτη και τώρα απολαμβάνουν τη ζεστασιά στο σπίτι τους.

Σε ό,τι αφορά την αναστολή αποκοπών ρεύματος είπε ότι είναι μια υποχρέωση της ΔΕΗ και γνωστοποίησε ότι θα συνεχίζονται οι διακανονισμοί.

«Είναι πετυχημένη η πρώτη φάση του διακανονισμού των 36 δόσεων. Έχουν διακανονιστεί περίπου 1,3 δισ. ευρώ, περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές έχουν κάνει διακανονισμό. Υπολείπεται, όμως, ένας μεγάλος ακόμη αριθμός, ωστόσο τα ποσά είναι μικρότερα και γι αυτές τις περιπτώσεις έχουν γίνει διακανονισμοί που θα αρχίσουν να ισχύουν από 1/2, οι οποίοι είναι ευνοϊκοί. Κατ΄ αρχήν σε όσους οφείλουν ποσά κάτω από 500 ευρώ παγώνει η ληξιπρόθεσμη οφειλή για έναν χρόνο και μπαίνουν ταυτόχρονα σε έκπτωση 10% αν πληρώνουν το λογαριασμό τους από εδώ και πέρα κανονικά. Μπορούν να κάνουν ρύθμιση έως 36 δόσεις διάφορες περιπτώσεις ανάλογα με το προφίλ του καταναλωτή. Είναι εύκολο, μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους καταστήματα. Από 1/3 θα τρέχουν όλες αυτές οι νέες ρυθμίσεις που είναι ευνοϊκότατες γι αυτούς που έχασαν τον διακανονισμό των 36 δόσεων και μέχρι 28 Φεβρουαρίου μπορούν να κάνουν νέα αίτηση για να ενταχθούν και πάλι» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου