24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

«Χαμός» στον Βόλο! Αυγά και λουκέτα στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ- Προπηλάκισαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οργισμένοι επαγγελματίες, καταστηματάρχες, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και πολίτες.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι και όσοι μαζεύτηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας έκλεισαν με αλυσίδα την εξώπορτα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξαν συμβολικά λουκέτα και αυγά, έχοντας μαζί τους καπάκι από φέρετρο, ενώ επιτέθηκαν φραστικά στο μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Γιάννη Αντωνιάδη, που βρισκόταν σε διπλανό καφενείο. Τελικά χρειάστηκε να παρέμβει η Αστυνομία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


Ερωτηθείς αν προτίθεται να καταθέσει μήνυση για το εις βάρος του επεισόδιο, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε: «Δεν αξίζει τον κόπο να κάνω μήνυση. Αν δεν υπήρχε η αστυνομία το πολύ πολύ θα με χτυπούσαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι επίθεση από ανθρώπους που δεν έχουν αίσθηση της δημοκρατίας».


Το σκηνικό που είχε στηθεί ήταν ανάλογο, με μια κρεμάλα όπου τοποθετήθηκε ομοίωμα του Σόιμπλε με τη σβάστικα, ένα μεγάλο λουκέτο και ένα μπάνερ με τη σβάστικα, στο οποίο λίγο αργότερα ένας συνταξιούχος έβαλε φωτιά.


Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ μπαρ εστίασης, Γιάννης Γρηγορίου και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, που διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει λουκέτα, ανεργία και διάλυση της δημόσιας υγείας.


Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ μπαρ κι εστίασης Μαγνησίας, Γιαννης Γρηγορίου δήλωσε: «Όχι άλλα Άουσβιτς είναι το μήνυμα για τους ανέργους, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες. Μόνο οι βολεμένοι ή οι πουλημένοι δε συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις. Ο κόσμος πεθαίνει αλυσοδεμένος. Γι’ αυτό κρεμάσαμε τον Σόιμπλε και το ναζιστικό λάβαρο. Είναι αδιανόητο με 40% ανεργία, με τους συνταξιούχους να κλαίνε τη μοίρα τους κάθε μέρα. Φαίνεται ότι η περσινή απεργία τους ενόχλησε. Εμείς θα παλεύουμε. Είμαστε αγωνιστές».




Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νικ. Χαυτούρας υπογράμμισε από την πλευρά του: «Δυστυχώς το μαύρο της κοινωνίας είναι και στις κινητοποιήσεις και στην αντίσταση κι αντίδραση κόσμου που πρέπει να κάνει για όλες αυτές τις εγκληματικές πολιτικές λιτότητας που οδηγούν τον κόσμο σε γενοκτονία. 


Αποτελεί θράσος κι είναι ντροπή η προσπάθεια πολλών ψευτοαριστερών και των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να περάσουν μια τέτοια κατάσταση. Ξεπουλήσανε τα πάντα, θα ξεπουλήσουνε και το νερό. Θα το ξεπουλήσει η κυβέρνηση, όπως ξεπουλήσανε νησιά, αεροδρόμια, ΟΣΕ για ένα κομμάτι ψωμί. Την υγεία την έχουν γκρεμίσει. Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, Κ.Υ. διαλυμένα, ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς. Είναι ευθύνη όλων να αντιδράσουμε πέρα από κόμμα και χρώματα».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σποράδων Γρ. Μαντάς, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία συμμετέχει δυναμικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και τόνισε ότι όλοι φροντίζουν ώστε το αγωνιστικό πνεύμα των επαγγελματικών να είναι «ζεστό», για να ζήσουν καλύτερες μέρες οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ενώ η Λίτσα Κόγια, χήρα του αείμνηστου προέδρου των περιπτερούχων Κώστα Κόγια, τόνισε ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί με όλη την κοινωνία για τη φτωχοποίηση κι εκεί που φτάσαμε. 


«Όταν είδα σήμερα την κρεμάλα, σκέφτηκα πως σε τέτοια κρεμάλα βρέθηκε ο άνδρας μου και 15.000 άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Να πάνε αυτοί να κρεμαστούν πλέον, δεν μπορεί να φεύγει έτσι ο κόσμος από τη ζωή», δήλωσε συγκινημένη.

Πηγή, φώτο: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου