24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Γκίκας Χαρδούβελης ... Το ότι κατάφερε η Κυβέρνηση Τσίπρα να τραβήξει προσφορές 6,5 δισ. ευρώ είναι καλό...ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ότι κατάφερε η Κυβέρνηση Τσίπρα να τραβήξει προσφορές 6,5 δισ. ευρώ είναι καλό, είπε ο πρώην «τσάρος της Οικονομίας, αναφερόμενος στα κεφάλαια που κατέγραψαν στο βιβλίο προσφορών περίπου 200 επενδυτές.
Χαρδούβελης: Επιτυχία το «ομόλογο Τσίπρα»
Η έκδοση ομολόγου μετά από τρία χρόνια είναι μια επιτυχία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι κατόρθωσε να αντλήσει
χρήματα από τις αγορές παρότι το χρέος της θεωρείται μη βιώσιμο, δήλωσε στο insider.gr ο πρώην Υπουργός Οικονομικών,  Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε ότι αφορά την διαφορά με την έξοδο στις αγορές το 2014, ο κ. Χαρδούβελης είπε
ότι τότε «υπήρχε κατά γενική ομολογία ένα θετικό κλίμα στις αγορές υπέρ της ελληνικής οικονομίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, ότι όταν εκδώσαμε εμείς το ομόλογο το 2014 (σημ: Κυβέρνηση Σαμαρά), το ελληνικό χρέος είχε τη «σφραγίδα» της βιωσιμότητας από το ΔΝΤ, κάτι που δεν ισχύει σήμερα».


Εκτιμά δε ότι ήταν θετικό που επέλεξε τώρα να βγει στις αγορές η Κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις κάποιων εταίρων και κυρίως της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι «δεν βγαίνει χαμένη η χώρα, είναι καλό να ξέρει πώς την βλέπουν οι αγορές, προσωπικά δεν το θεωρώ κακό».

«Το ΔΝΤ φοβάται ότι όταν φύγουν οι «Θεσμοί» από την Ελλάδα θα επιστρέψουμε στις παλιές μεθόδους, θα αρχίσουμε να προσλαμβάνουμε κόσμο στο Δημόσιο. Πρέπει να «διασκεδάσουμε» αυτές τις ανησυχίες», αναφέρει, λέγοντας ότι «κάποιοι στην Κυβέρνηση σκέφτονται λογικά και κάποιοι παλαιοκομματικά».

Σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι οπωσδήποτε αυτό θα είναι πολύ σημαντικό βήμα γιατί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις επόμενες γενιές, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δείξει η χώρα ότι έχει γυρίσει σελίδα, ότι κοιτάζει τα του οίκου της, ότι φτιάχνει την οικονομία, ότι προχωράει τις μεταρρυθμίσεις, ότι κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει αυτό».