24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Το Μαξίμου ΧΑΜΟΓΕΛΑ... «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία»

Ολοκληρώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Η χώρα άντλησε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625%. Σε non paper το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία».
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος του επιτοκίου στο 4,625%. Σπεύδει μάλιστα να υπενθυμίσει ότι οι τιμές ήταν «σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα».

Το Μαξίμου θριαμβολογεί και για το γεγονός ότι «πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Οπως αναφέρει επίσης το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας το στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος.

Κατά το Μαξίμου, η έξοδος στις αγορές «επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια»