ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Παρόντες δεκάδες υπουργοί αλλά και ο Κώστας Μπακογιάνης στη Λαμία για τον πρωθυπουργό

Στη Λαμία θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση όπως θα δώσουν το παρών κοινωνικοί φορείς και επαγγελματικοί σύλλογοι, αλλά και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Βασικό αντικείμενο του συνεδρίου είναι οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και η τόνωση της απασχόλησης. Και στόχος της κυβέρνησης- στα πλαίσια του νέου της αφηγήματος- είναι μέσα από τη διαβούλευση που θα προηγηθεί μεταξύ όλων των παραγόντων να διαμορφωθεί ένας οδικός χάρτης με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021″,όπως την ονομάζουν.

Πριν λίγες μέρες ,πάντως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έκρουσε ένα πρώτο «καμπανάκι» με επιστολή του στον πρωθυπουργό με τις προτάσεις του για το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της περιφέρειας. Ενώ μόλις χθες ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης,με την αξιωματική αντιπολίτευση να χρεώνει στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κομματικούς σκοπούς.

Η «ατζέντα»
Κατά τα λοιπά, και σε ό,τι αφορά στην «ατζέντα» όσων θα συζητηθούν θα υπάρξουν τέσσερις θεματικές ενότητες που αφορούν:
Στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον, την αγορά εργασίας, την κοινωνική οικονομία, τις υποδομές, τον τουρισμό, τους δημόσιους πόρους και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μια ντουζίνα υπουργοί συνοδεύουν Τσίπρα

Τον πρωθυπουργό, πάντως, στην όλη φιέστα θα συνοδεύουν -πέρα από τους βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας- πολλοί υπουργοί: Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ηαναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου και η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ηυπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο υφυπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.