24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο.... Πήρα δάνειο 350.000 και τώρα χρωστάω 1,1 εκατ και χάνω το σπίτι μου



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό ακινήτου δανειολήπτριας ελβετικού φράγκου πραγματοποιήθηκε χθες στο Μοσχάτο, έξω από κεντρικά γραφεία εταιρείας διαχείρισης δανείων ...


και ακινήτων.

Η δανειολήπτρια είναι η Νεκταρία Σακελλαροπούλου, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών, που είχε πάρει δάνειο ύψους 350.000 ευρώ και πλέον, μετά και τη μετατροπή του δανείου σε ελβετικό φράγκο, καλείται να πληρώσει 1,1 εκατ. ευρώ.

«Ο πλειστηριασμός της συγκεκριμένης οικογένειας έχει ματαιωθεί τέσσερις φορές. Αυτή τη στιγμή γίνεται την Παρασκευή και είναι σε πολύ εξευτελιστική τιμή, οπότε η συγκεκριμένη δανειολήπτρια θα χάσει όλη την περιουσία της και δεν θα ξεχρεώσει ποτέ.


 Θέλουμε να σταματήσει ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, θεωρούμε ότι είναι άδικο να χάσει κάποιος την περιουσία του και τελικά χωρίς να ξεχρεώσει. Δεν λέμε να μην πληρώσει κανένας.


 Λέμε να πετύχουμε να είναι βιώσιμο το χρέος και να μπορέσει η οικογένεια να συνεχίσει τη ζωή της» λέει η Ελένη Πιεροπούλου, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών.

«Χρωστάω πλέον 1,1 εκατ. ευρώ. Δεν θέλουν να ρυθμιστεί το χρέος, μου βάζουν εξωπραγματικές δόσεις των 4.000 και 5.000 ευρώ»

Η Νεκταρία Σακελλαροπούλου υποστηρίζει ότι είχε πάρει «ένα στεγαστικό δάνειο για αγορά σπιτιού πρώτης κατοικίας, το οποίο βρίσκεται στο Λαγονήσι. Το πρώτο δάνειο ήταν σε ευρώ και με έπεισε μια τράπεζα συγκεκριμένη να το αλλάξω και να το κάνω σε ελβετικό φράγκο. Έκτοτε ξεκίνησε και η ταλαιπωρία μου».

Όπως εξηγεί κυρία Σακελλαροπούλου «εγώ έχω πάρει ένα δάνειο της τάξης των 350.000 ευρώ και τώρα έχει πάει 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να ρυθμίσω το χρέος, αλλά δεν συνεργάζονται, δεν θέλουν να ρυθμίσουν το χρέος. Έχω προσπαθήσει μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, μου βγάζουν δόσεις τρελές των 4.000 και 5.000 ευρώ τον μήνα, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στα εισοδήματά μου».


Καταλήγοντας αναφέρει ότι «οι ίδιοι θα το αγοράσουν. Έπρεπε να μας είχε προστατεύσει το κράτος και οι τράπεζες».
«Λένε ότι θα πέσει η οικονομία έξω. Δηλαδή στις άλλες χώρες που επικαλούνται και ρυθμίστηκε το θέμα έπεσε η οικονομία της χώρας;» διερωτήθηκε σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Γριζάνης, μέλος Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου «Συσπείρωση & Δράση».


Τι ζητούν οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ζητούν πολιτική λύση καθώς υποστηρίζουν ότι περίπου 70.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα παραμένουν απροστάτευτα, παρά την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/17/ΕΕ μέσω του νόμου 4438/2016.

Το ζήτημα με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, τα οποία «φούσκωσαν» λόγω αλλαγής ισοτιμίας, έχει ρυθμιστεί σε πολλές χώρες, όπως μεταξύ άλλων στην Ισλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανίδα, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κύπρο, Ουγγαρία, Βουλγαρία και την Κροατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου