24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Στα ναυπηγεία του Λοριάν για τις φρεγάτες Belh@rra ο κ. Μητσοτάκης




O κ. Μητσοτάκης αναμένεται, συνοδεία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, να επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί... στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές


 ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία και επιτηρούν τη διαδικασία.


Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, είναι η πρώτη από τις τρεις Belharra που ναυπηγούνται από τη Naval Group και θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ περί τα τέλη του 2025 και μέσα στο 2026 αντίστοιχα.



Στα ναυπηγεία του Λοριάν όπου ετοιμάζονται οι τρεις φρεγάτες Belh@rra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία και ανήρτησε το σχετικό βίνεο στο Χ.


«Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Navalgroup» έγραψε στην ανάρτησή της η κυρία Ζαχαροπούλου.Οι συγκεκριμένες φρεγάτες είναι πολλαπλών ρόλων με εκτόπισμα περίπου 4.500 τόνους, ανήκουν στην τελευταία γενιά «ψηφιακών» φρεγατών και ενισχύουν τον στόλο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με ένα όπλο που του δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης σύνθετων αποστολών και το βάζουν στην «αρένα» της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στη φαρέτρα του.

Ένα ψηφιακό υπερόπλο - Το τεχνολογικό θαύμα πίσω από τις φρεγάτες

Οι νέες φρεγάτες που θα παραλάβει η Ελλάδα εξοπλίζονται με το κορυφαίο AESA (Active Electronically Scanned Array) ραντάρ Sea Fire με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και φέρουν 32 πυραύλους Aster 30 με βεληνεκές 120 χιλιόμετρα, συνδυασμός που θα προσφέρει τόσο αεράμυνα περιοχής όσο και αντιβαλλιστικές ικανότητες, ανοίγοντας έτσι μια νέα σελίδα ισχύος στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Ο οπλισμός θα συμπληρώνεται από προηγμένο πυροβόλο των 76 χιλιοστών, αλλά και σύστημα RAM των 21 πυραύλων, που ολοκληρώνει την αντιαεροπορική και αντιβληματική ασπίδα του πλοίου.








Εκτός από εξελιγμένες αντιαεροπορικές δυνατότητες, θα διαθέτει και κορυφαίες ανθυποβρυχιακές ικανότητες, χάρη στο μεταβλητού βάθους sonar CAPTAS-4 και τις ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU-90.




Τα τελευταία θα συνδυαστούν με τα υπερσύγχρονα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R που πρόσφατα αγόρασε η χώρα μας από τις ΗΠΑ. O οπλισμός εναντίον πλοίων θα περιλαμβάνει τους πλέον εξελιγμένους πυραύλους Exocet MM40 Block 3C, με ικανότητα κρούσης σε αποστάσεις 200 χιλιομέτρων,


ενώ ταυτόχρονα έχουν δυνατότητα να πλήξουν και παράκτιους στόχους. Όλα τα παραπάνω θα συντονίζονται από το σύγχρονο σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS.

Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση υπογράφτηκε ενώ το πρόγραμμα ήταν σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης σε γαλλικά ναυπηγεία, είναι αρκετές οι ελληνικές εταιρείες που τελικά συνεργάστηκαν


και ανέλαβαν έργο και αρκετές που θα εμπλακούν στα επόμενα στάδια, συνεισφέροντας έτσι στη μεταφορά τεχνολογίας αιχμής και ανοίγοντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου