24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ισραήλ: Xάος, μακελειό και διαμελισμένα πτώματα στην επιχείρηση διάσωσης των 4 Ισραηλινών ομήρων, λένε Παλαιστίνιοι



Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου κρατούνταν Ισραηλινοί όμηροι


 από τη Χαμάς περιέγραψαν τον τρόμο που βίωσαν από τους ανελέητους 


βομβαρδισμούς και τα ασταμάτητα πυρά που δέχτηκαν κατά ...τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Χθες Σάββατο οι ισραηλινές δυνάμεις, με τη συνδρομή αεροπορικών επιδρομών, αντάλλαξαν πυρά με τη Χαμάς γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ για να απελευθερώσουν τέσσερις ομήρους.Η Νόα Αργαμανί, 26 ετών, ο Αλμόγκ Μέιρ Τζαν, 22 ετών, ο Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και ο Σλόμι Ζιβ, 41 ετών, οι οποίοι είχαν απαχθεί από ένα ισραηλινό μουσικό φεστιβάλ πριν από οκτώ μήνες, επέστρεψαν σώοι στο Ισραήλ.


Όμως, κατά την επιχείρηση διάσωσης σκοτώθηκαν επίσης δεκάδες Παλαιστίνιοι μέσα και γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς.
Η διάσωση των ομήρων έγινε εν μέσω των προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός και συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει παροτρύνει να καταλήξει σε συμφωνία, αλλά αντιμετωπίζει την αντίθεση των ακροδεξιών συμμάχων του που λένε ότι η στρατιωτική δράση είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν οι όμηροι.
Ένας άνδρας, ο Abdel Salam Darwish, δήλωσε στο BBC ότι βρισκόταν σε μια αγορά και αγόραζε λαχανικά όταν άκουσε μαχητικά αεροσκάφη από ψηλά και τον ήχο πυροβολισμών.

«Στη συνέχεια, πτώματα ανθρώπων ήταν σε κομμάτια, σκορπισμένα στους δρόμους και το αίμα τους έβαφε τους τοίχους», είπε.

Η επιχείρηση του Σαββάτου είναι η πιο επιτυχημένη διάσωση ομήρων από τον ισραηλινό στρατό σε αυτόν τον πόλεμο. Σε απάντηση της στρατιωτικής επίθεσης στο Νουσεϊράτ, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του. Είπε ότι η Χαμάς δεν θα συμφωνήσει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αν δεν επιτύχει ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ η Χαμάς σκότωσε περίπου 1.200 άτομα και αιχμαλώτισε περίπου 251. Περίπου 116 παραμένουν στα παλαιστινιακά εδάφη, εκ των οποίων οι 41 σύμφωνα με τον στρατό είναι νεκροί.

Σε συμφωνία που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, η Χαμάς απελευθέρωσε 105 ομήρους με αντάλλαγμα μια εβδομαδιαία κατάπαυση του πυρός και περίπου 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.

Το Σάββατο, το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται πλέον σε 36.801.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου