24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

«Καζάνι που βράζει» η Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο


Τις τελευταίες τρεις εβδομάδας έχουν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες

«Καζάνι που βράζει» η Βενεζουέλα με τη βία να αιματοκυλά τους δρόμους της χώρας στην «Μητέρα όλων των διαδηλώσεων». 

Οι εικόνες από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν χτες μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών κάνουν το γύρο του κόσμου. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που οργάνωσε η αντιπολίτευση της χώρας με τον ηγέτη της, Ενρίκε Καπρίλες, να δίνει τον «τόνο», καλώντας σε νέες συγκεντρώσεις για σήμερα.


Στη διάρκεια της νύχτας τα αίματα άναψαν όταν νεαροί άρχισαν να στήνουν αυτοσχέδια οδοφράγματα και να πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και τους άνδρες της Εθνοφρουράς που έβγαλε στους δρόμους ο Μαδούρο. 

Κι ενώ ο Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκίνηση πραξικοπήματος, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις αρχές του Καράκας καλώντας τες να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης. 

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδας έχουν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.

Πρώτος νεκρός χθες ο 17χρονος Κάρλος Μορένο στο Καράκας ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις αλλά πυροβολήθηκε στο κεφάλι από οπαδούς της κυβέρνησης που άνοιξαν πυρ ενώ κατευθύνονταν σε σημείο συγκέντρωσης της αντιπολίτευσης.




Ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η δεύτερη νεκρή είναι μια φοιτήτρια, η Πάολα Ραμίρεζ, η οποία έχασε τη ζωή της στην πόλη Σαν Κριστομπάλ όταν τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της δέχθηκαν τα πυρά ομάδας ανδρών την ώρα που αποχωρούσαν από διαδήλωση. «Ήμασταν πάνω στη μοτοσικλέτα και μας ακολουθούσαν πυροβολώντας. Κάποια στιγμή την άφησα για να βρει την αδερφή της μέχρι να κρύψω τη μηχανή και όταν επέστρεψα τη βρήκα στο έδαφος» δήλωσε στο Reuters ο φίλος της Ραμίρεζ.

Τρίτος νεκρός είναι όπως μετέδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας στρατιώτης ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο σκοτώθηκε από οπαδούς της αντιπολίτευσης.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει βάλει στο μάτι τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Χούλιο Μπόρχες ζητώντας την δίωξή του. Στο κοινοβούλιο της χώρας, τη συντριπτική πλειοψηφία κατέχει η αντιπολίτευση από το 2015.

ΗΠΑ: Ανησυχία για την κατάσταση στη χώρα 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και ανησυχούν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παρεμποδίζει την αντιπολίτευση να εκφράσει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον χθες.

"Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο παραβιάζει το δικό της σύνταγμα και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να οργανωθεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του λαού της Βενεζουέλας", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Τίλερσον. "Ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή. Την παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε με άλλους για να μεταφέρουμε αυτές τις ανησυχίες", πρόσθεσε.