24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Ξυδάκης: «Δεν είναι τραγικό» να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά! Μα είναι μέλος Ελληνικής κυβέρνησης αυτός;




Μετά από αμήχανη σιωπή αρκετών ωρών και αφού είχαν ήδη σημειωθεί αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με μία ανακοίνωση στην απόφαση ..της τουρκικής κυβέρνησης να αρχίσει να διαβάζεται καθημερινά το Κοράνι στο Ναό της Αγιάς Σοφιάς κατά την διάρκεια του ραμαζανιού.

Η απόφαση για όλα αυτά όπως είναι φυσικό ανήκει στον Ταγίπ Ερντογάν. Η απόφαση έρχεται στον απόηχο μίας μεγάλης συγκέντρωσης φανατικών μουσουλμάνων που έλαβε χώρα έξω από τον ιστορικό ναό, την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης πριν λίγες ημέρες. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν τη μόνιμη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Απίστευτη δήλωση Ξυδάκη

Και όμως, ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός Νίκος Ξυδάκης δεν το θεωρεί, όπως είπε, τραγικό…: «Δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο…Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες…».

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επί της ουσίας επιλέξει το ρόλο του παρατηρητή, αν όχι κάτι χειρότερο. Τόσο εμπρός στις προκλήσεις των Τούρκων που μετατρέπουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, όσο και των Αλβανών που παραμονή της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα επαναφέρουν θέμα εμπολέμου και τσάμηδων και ενώ τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση υπαρπαγής περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με την συνεργασία των κυβερνητικών αρχών, τηρεί σιγή.

Στην απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς, που τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί, όπως σημειώνει η ΝΔ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με διαρροή στην οποία κάνει λόγο για “έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου